تاریخچه بیمارستان عیسی بن مریم(ع)
درسال (۱۲۸۲)، بازرگانی به نام امین الشریعه باغ جو کاری شدهای به بزرگی یازده هزار متر در کوی تبریزیها (عباس آباد) را خریداری نمود،تا بیمارستان جلفا بدانجا آورده شود. دکتر دونالد کار، بانو مری بِرد و اسقف تامسون این جابجایی را به سرانجام رساندند و نام آنرا بیمارستان مسیحی (Christian hospital) گذاشتند.
خیابان شمس آبادی در آن سال ها کوچه باغی باریک و کالسکه رو بود که در روند پهنسازی و آسفالت نمودن آن نمای شرقی بیمارستان که بـَرِ خیابان شمس آبادی بود درون خیابان افتاد و به دستور شهرداری ویران شد. سپس ساختمان نویی به جای آن ساختند و دو بخش مردان و زنان را به هم پیوستند که امروزه در میان آن دو درب اصلی و راهروی ورودی بیمارستان ساخته شده است. سوی دیگر خیابان عباسآباد زایشگاهی بود که بعدها بخش درمان کچلی با رادیوتراپی به آن افزوده شد و زایشگاه به بیمارستان آورده شد.این بیمارستان نیز در زمان راهاندازیاش پیشرفتهترین بیمارستان شهر اصفهان شناخته میشد.
بُرمانگری (عمل جراحی) برای نخستین بار در بیمارستان بُغوزخانیان و سپس بیمارستان مسیحی انجام شده است. پزشکان، ماماها و پرستاران از کشورهای گوناگونی مانند انگلیس، کانادا، آلمان، و استرالیا در این بیمارستان به درمان بیماران میپرداختند. دکتر شافتر که استاد کالج پزشکی لندن بود دستیاران (رزیدنتها) یی را از انگلیس به این بیمارستان میآورد تا زیر دیدبانی خودش، دکتر پانت (Dr. Ponte) و دکتر آندرانیک میناسکان (متخصص زنان که مسیحیِ ارمنی بود) آموزش ببینند.
از زمان جمهوری اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کوشش نمود تا بیمارستان را سرپا نگه دارد و آن را پا به پای دانش جهانی روزآمد سازد. در این راستا پزشکان، پرستاران و کارکنان بومی و ایرانی آنچه در توان داشتند به کار بستند و هر یک بار سنگین خودگردانی بیمارستان را به پیش بردند.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزون بر به دوش کشیدن بار سنگین دستمزدها و کارانهٔ کارکنان و پزشکان، در بازسازی، نوسازی و گسترش ساختار فیزیکی بیمارستان؛ و همچنین خرید دستگاهها و ابزارهای نوین، برای بهبود کیفیت خدمات درمانی کوشش کرده است. دانشگاه و نیروهای سازمانیاش در این سالها بخشهایی به بیمارستان افزودهاند.
مشخصات بیمارستان عیسی بن مریم (ع)
كل مساحت بيمارستان تقريباً 11000 مترمربع و زيربناي آن 7500 مترمربع است. در حال حاضر این بیمارستان با کاربری عمومی (جنرال)، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده و دارای بخشهای اورژانس،منتخب، اتاق عمل،دی کلینیک، جراحی، داخلی، زایشگاه، مامایی، اطفال، نوزادان و بخشهای مراقبت ویژه میباشد. بخشهای پاراکلینیک (آپاتولوژی، آزمایشگاه، نوار قلب، اکو قلب و تست ورزش، آندوسکوپی و کلونوسکوپی، برونکوسکوپی و اسپیرومتری، نوار عصب عضله، نوار مغز) و واحدهای تصویربرداری (رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، سنجش تراکم استخوانی،) نیز در بیمارستان مستقر است. درمانگاه تخصصی بیمارستان نیز در دو شیفت پذیرای بیماران از تخصصهای مختلف است. بیمارستان عیسی بن مریم دارای 261 تخت مصوب و 126 تخت فعال است.
امکانات بیمارستان
تمامی اتاق ها دارای تلویزیون، یخچال، کمد، دستشویی و حمام، تخت های سه شکن و قابلیت تنظیم، زنگ احضار پرستار و کاناپه تختخواب شو جهت همراه بیمار می باشد. کلیه تخت ها دارای کنسول های مجهز به ساکشن، اکسیژن، چراغ های بالای سر بیمار می باشند.
باجه های بانک صادرات و بانک رفاه در داخل بیمارستان وجود دارد. دستگاه کارتخوان در صندوق بصورت شبانه روزی وجود دارد.
در راستای هدف ارتقاء کیفیت خدمات و همچنین آسایش همراهان ، بوفه موادغذایی به صورت شبانه روزی در داخل بیمارستان، در طبقه همکف باز می باشد. واحد زیراکس از ساعت 7:30 تا ساعت 15 در مجاورت بوفه مواد غذایی باز می باشد.
بیمارستان دارای متخصص تغذیه می باشد. برنامه غذایی بیماران بستری باتوجه به نوع بیماری و محدودیت های مصرف مواد خوراکی تحت نظر متخصص تغذیه برنامه ریزی می گردد. غذای همراه دارای منو غذایی متنوع است. ساعات سرو چاي 9:30-9 ، 13:30-13 ، 20- 19:30 مي باشد و آب جوش در تمامی ساعات شبانه روز موجود می باشد. ميان وعده (فرني ، شير، آبميوه ، كمپوت، بيسكويت) با توجه به درخواست بخش صورت مي گيرد. منوي غذاي بيماران متغير بوده و بر اساس رژيم غذايي درخواستي از بخش مقدار و نوع آن تعيين مي گردد.
تلفن عمومی رایگان در طبقه همکف بیمارستان ، درب ورودی اصلی موجود میباشد.
تاکسی سرویس به صورت شبانه روزی وجود دارد.
نمازخانه در طبقه همکف بیمارستان قرار گرفته است.
آدرس دقیق پستی: اصفهان، خیابان شمس آبادی
ارتباط مردمی و سامانه نظارت بر اجرای تعرفه خدمات سلامت : ۱۹۰
تلفن ثابت دفتر ریاست بیمارستان : ۳۲۳۳۹۰۴۲-۰۳۱
تلفنهای بیمارستان: ۱۴-۳۲۳۳۹۰۱۲ ۹- ۳۲۳۳۲۰۶۵ فکس:۳۲۳۶۱۹۴۴
پست الکترونیک : st-maryam@mui.ac.ir